Tuesday, November 27, 2012

Pregled nedelje /18. - 24. 11.12./


OK, moguće je da malo kasnim sa ovim tekstom, hteo sam da ga napišem još juče, ali nisam našao dovoljno vremena. Takođe, moguće je da ovo nikoga ne interesuje, većinom su već bajate vesti, pa ja sviram onoj stvari, ali pošto često nemam vremena da pišem reakcije momentalno, palo mi je na pamet da bih to mogao da radim bar jednom nedeljno. Pa dokle izdržim i ne shvatim besmislenost svega ovoga.
Biće par stalnih kategorija (nadam se), kao što su "Seronja nedelje" i "Zanimljivost nedelje", za to uvek ima materijala, a ostale ću dodavati prema potrebi i onome što mi zapadne za oko.

Da počnemo:



Seronja nedelje: Nikola Pejaković


Eto šta se desi kada date osrednjem dramskom radniku da piše kolumnu i samim tim odrešene ruke za baljezganje, slobodu da iz nekog mračnog i smrdljivog mesta izvuče i prospe gomilu kretenskih ideja o čistokrvnoj naciji, problemima života u višenacionalnoj državi i tako dalje, uz govor mržnje kakav nisam video u skorije vreme. U suštini, rekao je da su mešoviti brakovi u bivšoj Jugoslaviji proizvod nacističke politike komunističke partije sa ciljem da se zatru Srbi. Ima tu još tvrdnji, poput one da su Hrvatice koje su bile u braku sa Srbima, odgajale svoju decu kao katolike i Hrvate, a da su Srbi, zaluđeni Partijom, to dozvoljavali. Teško je dijagnostikovati i pobrojati sve psihoze ovog velikog Srbina, pa je najbolje da se uverite sami. Originalni tekst je uklonjen sa sajta www.glassrpske.com, ali je prenešen u celosti na ovoj adresi. Podebljani tekst je komentar čoveka koji je preneo vest, Pejakovićev izlet u nacističku filozofiju je ispisan normalnim fontom. Takođe, jedna od reakcija se može pročitati na ovom linku.
Gosn Pejaković se posle reakcija i oštrih kritika javno izvinio i rekao da više nikad neće pisati kolumne. Malo je kasno za izvinjenja, sad kad je pojeo sve što je pojeo i uvredio nebrojeno mnogo ljudi, ali bar više neće pisati. Nadamo se. Evo linka ka poslednjoj kolumni i izvinjenju: http://www.glassrpske.com/komentar/kolumne/Posljednja-kolumna/lat/1318.html




Ne-mogu-jebeno-da-verujem nedelje: Kaznili nastavnika jer je održao čas na Kalemegdanu

Zamislite da ste nastavnik u osnovnoj školi i poželite da deci održite malo drugačiji čas, da ih izvedete van škole i ispričate im lekciju iz istorije baš na mestu gde se nešto dogodilo. I taman u pola priče vas prekine namrgođeni čika koji se predstavi kao službenik turističke inspekcije i napiše vam prijavu da ste pružali usluge turističkog vodiča bez dozvole. Džaba ubeđivanje i objašnjavanje da ste nastavnik, napravi se zapisnik, a posle par meseci vam stigne i kazna. Upravo to se desilo izvesnom Goranu Pavloviću maja prošle godine.
Link




Zanimljivost nedelje: NASA je najavila iznenađenje

I kažu da je velika i da će ući u knjige istorije. Mnogi spekulišu se da je Kjuriositi pronašao dokaze o nekadašnjim uslovima za život na susednoj planeti, dok neki tvrde da ovaj rover uopšte nije opremljen za tako nešto i da to ne mogu znati direktno, već samo posredno, na osnovu rezultata koje šalju različiti instrumenti. Jedno je sigurno, u pitanju je nešto u vezi sa tlom, pošto se dosta spominje SAM laboratorija (Sample Analysis at Mars), čiji je zadatak da ispituje uzorke tla. Šta god to bilo, sigurno će biti uzbudljivo (bar jednom delu populacije) kada budu konačno objavili.



Glupost nedelje: NASA snimila anđela kako kruži oko Sunca

I sudeći po slici ima prečnik od jedno 5000 kilometara. I naravno, odmah su sve zataškali, masonerija banditska!
Link



Ostalo:

Andrija Milošević se kezi nešto
Foto: alo.rs
Tviter zajednica isprozivala Andriju Miloševića zbog očajnog vođenja emisije Prvi Glas Srbije. Po komentarima bi se reklo da mu se rečnik sastojao iz reči kao što su: sjajno”, „fantastično“, „neverovatno“, pored kojih je uposlio još i svoj nadaleko poznati izveštačeni kez i vikanje u mikrofon. Mariju Kilibardu niko ne dira za sada (prava šteta ako je tako, if you know what I mean), verovatno zato što je pokazala zavidnu sposobnost da se dobro noge u emisiji velike noge i lepo dupe. Ups, nema veze, nisam hteo da prekidam tok misli.

Gangnam Style prešišao Biberov klip po broju pregleda na YouTube-u. Sada je debeli Koreanac sa glupom pesmom na vrhu liste najgledanijih klipova, a feminizirani klinac sa glupom pesmom odmah iza njega. Jedna armija idiota se raduje, druga negoduje.


Vuk Jeremić nastavlja da se blamira na tviteru:
„Problem autizma predstavlja jedan od najvecih izazova za razvoj u mnogim delovima sveta..“
Ušao je u seriju, posle blamaže sa prećenjem da će naneti štetu međunarodnim kriminalcima: “Ne, necu podneti ostavku,vec cu ovim medjunarodnim kriminalcima naneti stetu koju nisu ocekivali da ce im se desiti”
Tako je Vuče, prevrni im par stolova! Ali sačekaj da malo krivimo autizam za slab razvoj u mnogim delovima sveta. Jer ta autistična deca, uh, kako oni samo koče razvoj, zahtevaju da se ljudi brinu o njima, umesto da rade i stiču! I nemojte reći da sam pogrešno razumeo čoveka, znam da verovatno to nije mislio, samo skrećem pažnju na to da bi mogao da povede računa o onome što govori i piše. Ja se iskreno nadam da nismo poslali impulsivnu budalu da nas predstavlja u svetu, čoveka koji ne shvata šta je rekao sve dok neko ne reaguje na Tviteru ili u medijima. Ti si političar, Bobe, iz potpuno nebitne države koju bilo ko može da zgovna kad mu se prohte, mogao bi da povedeš malo računa o izjavama, jer mi drugih prilika i nemamo, a ti si obrazovan čovek, koliko se sećam, i ne znam zašto pokušavaš da pokupiš jeftine nacionalističke poene, to na Tviteru ne pali.

Do sledeće nedelje.
26.11.

1 comment: